miercuri, 26 martie 2014

Omletă verde pentru de dimineață

Prima mâncare gătită în noul apartament, pe noua plită.
Nu e chiar omletă pentru că ouăle contează mai puțin și au rolul doar să lege compoziția.
Am folosit:
- un dovlecel
- 5 fire de sparanghel
- 2 fire de ceapă verde
- o legătură de pătrunjel
- vreo 5 felii subțiri de prosciutto
- niște cașcaval
- 2 ouă
- ulei de măsline
- sare, piper

Dovlecelul l-am răzuit și l-am sărat, apoi l-am lăsat să se înmoaie și să mai lase din apă. 
Sparanghelul, ceapa verde, pătrunjelul, prosciutto le-am tăiat mărunt.
Cașcavalul l-am răzuit.
Am bătut ouăle și le-am amestecat cu toate legumele. Dovlecelul l-am stors de zeamă înainte să-l amestec cu restul. N-am uitat să pun și cașul răzuit.
Sare, piper. Am pus o tigaie medie pe foc mediu, cu puțin ulei de măsline.
Am turnat compoziția în tigaie și am pus capac.
Focul a mers mediu-încet. Compoziția trebuie să se lege și să nu se ardă .
După ce s-a legat (vreo 7-8 minute), am întors-o cu ajutorul unei farfurii și am mai copt-o vreo 5 minute, încet de tot. 
Gata! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu