Orezul l-am gatit după rețeta clasică de risotto:
Am folosit:
- un pahar de orez special pentru risotto (paharul cu care măsor eu cantitățile are 200 ml)
- un pahar de linte verde
- o ceapă medie
- cam un litru de supă de legume
- un pahar de vin alb sec
- ulei de măsline
- parmezan răzuit
- cca 50 gr de unt
- sare, piper
Ceapa tăiată marunt am călit-o în ulei de măsline până s-a înmuiat.
Am pus orezul și am dat focul tare. Sare, piper. Am prăjit și orezul 2-3 minute, cât să se învelească într-o peliculă de ulei, apoi am pus paharul de vin alb peste orez. Am fost atent să nu mă ard cu aburii de alcool care s-au ridicat din tigaia încinsă.
După ce s-a mai potolit toată afacerea, am completat cu un pahar de supă de legume, moment în care am adăugat și lintea. Am uitat să scriu ca am ținut lintea în apă rece vreo 20-30 min.
Când scădea apa de pe orez, completam cu supă de legume... și tot așa până cand orezul și lintea s-au gătit.
Am amestecat parmezanul ras și untul, am pus capacul peste tigaie și am așteptat vreo 5 minute. E esențial!
Gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu