Pentru o tavă cu diametrul de 25 cm am folosit:
- 100 grame de unt
- zahăr
- 2 ouă
- 1/2 pahar smântână pentru frișcă
- cca 15 prune
- 2/3 pahar de migdale măcinate, 1/3 pahar făină, 1/2 pahar de fulgi de ovăz
- praf de copt
- scorțișoară măcinată
Cuptorul la 180 de grade.
Am tăiat prunele în două și le-am scos sâmburii. Le-am amestecat cu scorțișoară și cu vreo 4 linguri de migdale măcinate.
În tava în care am copt prăjitura am făcut un caramel: am topit zahăr și am adăugat o lingură de unt.
Am aranjat prunele în tavă, peste caramel, cu tăietura în jos.
Migdalele măcinate le-am amestecat într-un vas cu făina, fulgii și praful de copt.
Untul l-am frecat bine cu zaharul. Am adăugat un ou și am amestecat până s-a încorporat complet, apoi am adăugat al doilea ou. A avut tendința să se taie, dar am mărit viteza șa mixer și am adăugat treptat smântâna.
Am adăugat componentele uscate și am amestecat bine.
Toată compoziția am turnat-o peste prune și am distribuit-o uniform.
La cuptor, 30-40 minute, 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.
După ce am scos-o din cuptor și s-a răcit, am răsturnat-o pe un platou.
Gata!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu