Garnitură de mare efect pentru cărnuri. Îmi place atat de mult că o mănânc și ca fel principal.
- morcovi
- țelină
- mazăre (cui îi place)
- ulei de măsline
- un cățel de usturoi
- cimbru
- sare, piper
Cuptorul la 180 grade.
Rădăcina de țelină am tăiat-o bețișoare, cam de aceeași grosime cu morcovii.
Am avut morcovi tineri, așa că i-am pus întregi. Altfel i-aș fi tăiat pe lungime în două sau chiar în patru.
Am pus legumele în tavă, le-am stropit cu ulei de măsline, am presărat peste ele sare, piper și cimbru.
Usturoiul l-am zdrobit în presă și l-am pus în tavă.
Am aplicat un masaj legumelor, să mă asigur ca fiecare bucată a fost îmbăiată în mixtura de ulei, cimbru, usturoi, sare și piper.
Am dat totul la cuptor pentru cca 20 minute, pe raftul de sus, să cadă direct pe legume căldura de la gril.
Când mai erau 5 minute, am aruncat în tavă și niște mazăre.
Gata!


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu